Afyonkarahisar İl Milli Eğitim Müdürlüğü Araştırma ve Geliştirme Birimi Yöneticisi olarak görev yapan İngilizce Öğretmeni Bahri Turunç, geçtiğimiz günlerde Afyon Kocatepe Üniversitesi Yabancı Diller Eğitimi Bölümü’nü bir konuşma yapmak üzere ziyaret etti. Bu ziyaret, Dr. Öğr. Üyesi Manolya Tunçer’in Kariyer Geliştirme dersinin bir parçası olarak kendisi tarafından modere edildi. Kendisinin bir öğrencisi olan Dr. Öğr. Üyesi Manolya Tunçer öğretmenine bir sürpriz yaparak o yıllardaki öğrencilerden Bahri Turunç hocalarını anlatmalarını istedi ve bunu konuşma öncesi video ile kendisine izletti. Bu anlamda duygu dolu bir sahne yaşandı.

Sayın Turunç, oturumu sırasında öğretmenlik mesleğine ilişkin çok değerli görüşlerini paylaşarak, alanın doğasında var olan çok yönlü rol ve sorumluluklara ışık tuttu. Kapsamlı deneyiminden yararlanarak öğrencilere AB projeleri ve bunların eğitim ortamı içindeki önemi hakkında kapsamlı bir anlayış sağladı. Ayrıca Sayın Turunç, İngilizce öğretmekten AB projelerinin koordinasyonuna öncülük etmeye kadar geçen süreci vurgulayarak kariyer yolculuğunu ilk elden anlattı. Konuşması, eğitimci olmak isteyen adaylar için bir ilham kaynağı oldu ve onlara dil eğitimi ve ötesinde dinamik kariyer yollarını hayal etme gücü verdi.

Etkinliğin sonunda Bölüm Başkanımız Doç. Dr. Fatih Güngör Bahri Turunç’a teşekkür belgesi ve hediye takdim etti.

14 Mayıs 2024, Salı 108 kez görüntülendi