Bölümümüze yatay geçiş yapan öğrencilerden Üniversitemizin “Yabancı Dil Hazırlık Programı Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönergesinde” belirtilen muafiyet şartlarını sağlayamayan öğrenciler zorunlu hazırlık sınıfında öğrenim görmek zorundadırlar. Bu sebeple yatay geçiş öğrencilerinin 18 Eylül 2024’te Yabancı Diller Yüksekokulu tarafından gerçekleştirilecek sınava katılmaları istenmektedir/önerilmektedir. Sınava kayıt için tıklayınız!

Yabancı dil hazırlık programından muaf olmak isteyen yatay geçişle gelen öğrenciler aşağıdaki şartları sağlamak durumundadır.

  • Hazırlık eğitiminden muaf olduğunuz sınavda ya da Hazırlık eğitiminiz sonunda elde ettiğiniz başarı notunuz 100 üzerinden 70 (yedi) puan ve üzeri olmalıdır.
  • Söz konusu sınavın dört temel dil becerisini (okuma, yazma, dinleme, konuşma) ölçen bir sınav olduğunu da kanıtlamanız gerekmektedir.
  • Hazırlık programının içeriğinin Afyon Kocatepe Üniversitesi ile uyuştuğunu kanıtlamanız gerekmektedir.

Bu ana şartları taşıyan ve kanıtlarıyla birlikte muafiyet için başvuran öğrencilerin hazırlık muafiyet durumuna bölüm intibak komisyonu karar verir. Hazırlık intibakının yapılmasının uygun olmadığı değerlendirilen öğrenciler hazırlık eğitimi görmek zorundadır.

 

Yatay Geçiş Sonuçları

2024-2025 Eğitim-Öğretim Yılı Kurumlar Arası (Başarıya Göre) Yatay Geçiş Başvuru Sonuçları

2024-2025 Eğitim Öğretim Yılı Merkezi Yerleştirme Puanı (Ek Madde-1) Yatay Geçiş Başvuru Sonuçları

22 Ağustos 2024, Perşembe 142 kez görüntülendi