Yabancı Diller Eğitimi Bölüm Başkanı Doç. Dr. Fatih Güngör, geçtiğimiz günlerde Yabancı Diller Yüksekokulu’nda İngilizce Öğretmenliği hazırlık öğrencileriyle keyifli bir toplantı gerçekleştirdi. Toplantı, öğrencilerin akademik yolculuklarının çeşitli yönleriyle ilgili önemli bilgiler edinmeleri için bir platform görevi gördü.

Oturumda Dr. Güngör, yeterlilik sınavları, hazırlık muafiyet kuralları ve hazırlık okulunun geçiş koşulları hakkında detaylı bilgi verdi. Kapsamlı açıklamaları yalnızca şüpheleri gidermekle kalmadı, aynı zamanda öğrencilere bu akademik gereklilikleri güvenle aşmaları için gerekli bilgi birikimini sağladı.

Ayrıca Dr. Güngör, öğrencilere bölüm hakkında bilgi vererek akreditasyon süreçlerine ve yürürlükteki sıkı kalite prosedürlerine ışık tuttu. Bu bilgilerin öğrencilerin bölümün standartlarına ilişkin anlayışını geliştirmesi ve bölümün akademik mükemmelliğe olan bağlılığının öneminin vurgulanmasını sağlaması beklenmektedir.

Oturumun en dikkat çekici kısmı, öğrencilerin Dr. Güngör ile doğrudan etkileşim kurma fırsatı bulduğu ilgi çekici soru-cevap bölümü oldu. Bu etkileşimli değişim, işbirliği duygusunu güçlendirdi ve öğrencilerin sorularının kapsamlı bir şekilde ele alınmasını sağladı.

Genel olarak toplantı, öğrencilerin akademik yolculukları hakkında temel bilgiler edinmeleri ve bölümün standartları ve prosedürlerini tanımaları için değerli bir platform görevi gördü. Dr. Güngör’ün rehberliğinin öğrencilerin hazırlıktan lisans programına geçiş süreçlerini anlamasına ve hazırlanmasına katkı sağlayacağına inanılmaktadır.

29 Nisan 2024, Pazartesi 80 kez görüntülendi