Afyon Kocatepe Üniversitesi Yabancı Diller Eğitimi Bölümü geçtiğimiz günlerde Özel Girne Lisesi Dil Bölümü öğrencilerini ağırlayarak zenginleştirici bir Açık Kampüs Günü’ne ev sahipliği yaptı. Bu etkinlik, lise öğrencilerine saygın kurumumuzun canlı akademik ortamına kendilerini kaptırmaları için eşsiz bir fırsat sağladı.

Gün, Dr. Uludağ’ın liderliğinde dinleme ve telaffuz becerilerine odaklanan ilgi çekici bir oturumla başladı. Etkileşimli etkinlikler ve pratik alıştırmalar aracılığıyla öğrenciler, deneyimli bir eğitimcinin rehberliğinde dil becerilerini geliştirdiler.

Ardından öğrenciler, değerli hocamız Nurcay Kuru’nun moderatörlüğünde interaktif bir derse katılma ayrıcalığına sahip oldular. Bu oturum yalnızca öğrencilerin çeşitli dil kavramlarına ilişkin anlayışlarını genişletmekle kalmadı, aynı zamanda aktif katılımı ve eleştirel düşünmeyi de teşvik etti.

Sürükleyici deneyimin bir parçası olarak öğrenciler, üniversite kütüphanesini ve Erasmus+ kafesini ziyaret ederek kaynakları keşfetme ve akranları ve öğretim üyeleriyle resmi olmayan tartışmalara katılma fırsatı buldular.

Günün öne çıkan olaylarından biri Dr. Nilda Hocaoğlu’nun başkanlığında, bölüm başkanı Dr. Fatih Güngör’ün işbirliğiyle gerçekleştirilen özel oturumdu. Dr. Hocaoğlu, mevcut Erasmus+ fırsatlarına ilişkin değerli bilgiler sunarak, uluslararası değişim programları aracılığıyla öğrencileri bekleyen dönüştürücü deneyimlere dikkat çekti.

Açık Kampüs Günü, genç beyinleri yetiştirme ve akademik mükemmelliği teşvik etme kararlılığımızın bir kanıtı olarak hizmet etti. Öğrencilerin ilgi alanlarını keşfedebilecekleri, saygın eğitimcilerle etkileşime girebilecekleri ve dil eğitimi alanında mevcut sayısız fırsatları keşfedebilecekleri bir platform sunmuş olmaktan mutluluk duyuyoruz.

Özel Girne Koleji öğrencilerine coşkulu katılımlarından dolayı teşekkür ediyor, onları gelecekte de akademik camiamızın bir parçası olarak ağırlamayı sabırsızlıkla bekliyoruz.

08 Mayıs 2024, Çarşamba 56 kez görüntülendi