Sevgili Öğrenciler,

YKS 2024 veya YÖS 2024 sınavlarında elde ettiğiniz başarılarınızla sizi tebrik ediyoruz! 2024-2025 akademik yılına hoş geldiniz. Bizimle olan bu yeni yolculuğunuzda her adımda yanınızdayız ve başarınızı desteklemek için buradayız.

Akademik yıl 23 Eylül 2024 tarihinde başlayacak. İlk haftalarda üniversite hayatına uyum sağlamanızı desteklemek amacıyla oryantasyon programı düzenleyeceğiz. Bu program, üniversite ve uluslararası programlar gibi konularda size rehberlik edecek. Bu süreçte aktif katılımınız çok önemli.

Aşağıda hatırlamanız gereken bazı temel noktaları paylaşmak istiyoruz:

  • İngilizce Öğretmenliği programına kayıt yaptırdıysanız, hazırlık sınıfına katılmanız gerekmektedir. Bu yılı başarılı bir şekilde tamamlamak için dil yeterlik sınavında 100 üzerinden en az 70 almanız gerekmektedir. Dil yeterlik sınavı 18 Eylül 2024 tarihinde Yabancı Diller Okulu’nda düzenlenecektir. Hazırlık programına ait bilgileri buraya ve hazırlık yeterlik sınavı ile ilgili bilgilere buraya tıklayarak öğrenebilirsiniz.
  • Eğer dört dil becerisini ölçen ÖSYM’nin eş değerliğini kabul ettiği sınavlardan (Örn. TOEFL) 70 veya daha fazla puan aldıysanız, hazırlık yılını atlayabilirsiniz. Eğer ÖSYM tarafından düzenlenen YDS’den 70 aldıysanız isterseniz bu sınavı yeterlik sınavının ilk oturumu yerine saydırabilirsiniz fakat sınavın ikinci aşamasına katılmak zorundasınız. Bu durumda üniversite kaydınızdan ders kayıt haftasından üç iş günü öncesine kadar (2024-2025 yılı için bu tarih 10 Eylül 2024’tür) tarihleri arasında afegitim@aku.edu.tr adresine gkapucu@aku.edu.tr adresini de ekleyerek dilekçenizi ve sonuç belgenizi (Dilekçe örneği: https://fled.aku.edu.tr/en/documents/ogrenciler-icin-belgeler/) göndererek başvuruda bulunabilirsiniz.
  • Dil yeterlik sınavını başarıyla geçen öğrenciler ders kayıtlarını 19-20 Eylül 2023 tarihleri arasında öğrenci sistemine (https://obs.aku.edu.tr/oibs/ogrenci/login.aspx) e-devlet bilgileriyle giriş yaparak birinci yıl derslerine kayıt yaptırabilirler.
  • Eğer sınavı geçemezseniz endişelenmeyin. Yabancı Diller Okulu’nda bir hazırlık programına katılacaksınız.
  • Ders kaydı sırasında herhangi bir sorun yaşarsanız, danışmanlarınızla e-posta yoluyla iletişime geçmekten çekinmeyin: Arş. Gör. Gamze Kapucu (gkapucu@aku.edu.tr).
  • Üniversitemiz tarafından Üniyurt konaklama bursu ve yemek bursu verilmektedir. Başvurular çevrimiçi olarak bu linkten gerçekleştirilmektedir.
  • Erasmus+ programına katılmak isteyen öğrenciler için dönem başında yabancı dil sınavı yapılması planlanmaktadır. Bu husustaki duyuruları ise uim.aku.edu.tr  adresinden takip edebilirsiniz.
  • Ders listesini aşağıdaki bağlantıdan kontrol edebilirsiniz: https://fled.aku.edu.tr/en/curriculum/
  • Bizi Instagram üzerinden (instagram.com/aku_fled) takip edebilirsiniz.
  • Yeni akademik yılınızın başarılı ve verimli geçmesini dileriz.

En iyi dileklerimizle,

Doç. Dr. Fatih Güngör

Bölüm Başkanı

22 Ağustos 2024, Perşembe 196 kez görüntülendi